Більше новин img

Стартував ювілейний Х Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал»

23.06.21
  • Без категорії

На Х Книжковий Арсенал завітали перші відвідувачі. Фестиваль відбувається з 23 до 27 червня у Мистецькому арсеналі (Київ, вул. Лаврська, 12) з 9:00 до 22:00. 

Цьогоріч через пандемію Фестиваль зазнав змін:

У книжковому ярмарку беруть участь понад 200 видавців, ілюстраторів, інституцій культури. В рамках Фестивалю відбудеться понад 300 подій — презентацій, дискусій, концертів, перформансів, лекцій, виставок.

Фокус-тема Фестивалю – “Оптимісти Скептики”, куратор фокус-теми — Ростислав Семків. Запрошений куратор-письменник — Сергій Жадан. Окрім подій для відвідувачів, Книжковий Арсенал організовує програму професійного розвитку для видавців, літагентів, менеджерів літературних фестивалів, ілюстраторів та книжкових дизайнерів, продаж прав на переклад української літератури за кордон. 

Радимо звернути увагу на такі події в день відкриття 23 червня:

17:30Церемонія відкриття Х Книжкового Арсеналу та оголошення переможців конкурсу «Найкращий книжковий дизайн». Фестиваль транслюватиме подію наживо і всі охочі, навіть ті, хто не потрапить у цей день на відкриття, дізнаються про найкрасивішу книжку, яка представлятиме Україну на світовому конкурсі у Німеччині.

19:00 презентація книжки «Велика президентка маленької країни. Історія Далі Грибаускайте» за участі авторки Дайви Ульбінайте, а також самої героїні — президентки Литви Далі Грибаускайте (2009-2019) та міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

20:00 подія спеціальної програми Сергія Жадана — концерт українсько-німецької дружби «Співочі кажани» за участі, власне, куратора програми, а також його німецьких друзів Владіміра Камінера та Юрія Гуржи.

Програма Х Книжкового Арсеналу на всі дні.

Розклад автограф-сесій.

Просимо вас дотримуватися загальноприйнятих в умовах пандемії правил: на території Фестивалю перебувати в масках, тримати соціальну дистанцію, дезінфікувати руки та уникати скупчень.

Окрема атракція фестивалю — інтерактивна 3-метрова інсталяція у вигляді книжки, де відвідувачі можуть у реальному часі створити новелу з Любком Дерешем. Це проєкт Visa «Ти — автор» на перетині технологій і літератури: треба обрати 16 варіантів розвитку подій, щоб дійти до фіналу і отримати книжку з унікальною обкладинкою і власним іменем на ній. Із 23 червня проєкт «Ти — автор» від Visa також працюватиме онлайн, де користувач зможе написати книжку разом із Любком Дерешем, Іреною Карпою чи Сашком Лірником.

Партнери ювілейного Книжкового Арсеналу: компанія Visa та Фонд Zagoriy Foundation

Письменницьку програму Сергія Жадана підтримала компанія Uklon, співорганізатором Програми для дітей та підлітків виступив Український інститут книги.

У 2019 році Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» отримав звання «Найкращий літературний фестиваль світу». Його місія — створювати такі взаємодії між людьми, спільнотами, інституціями, коли поєднання естетичного переживання та інтелектуального включення в контексті книги посилює спроможність людини та суспільства.