Більше новин img

Книжковий Арсенал продовжує партнерство з Болонським ярмарком дитячої книги

3.11.22
  • Конкурс
Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» допомагає українським видавцям взяти участь у премії «BolognaRagazzi Award – 2023» Болонського ярмарку дитячої книги (Італія) та організовує доставку українських видань, поданих на участь у конкурсі, в місто Болонья. 

Участь у конкурсі Bologna Ragazzi Award дає видавцям можливість продемонструвати найкращі практики з ілюстрації та дизайну дитячих книжок і отримати світове визнання професійної авдиторії.

Нагорода присуджується у кількох номінаціях: «Художня література», «Нон-фікшн», «Opera Prima» (для авторів та ілюстраторів-дебютантів) і «Комікси». Журі також нагороджуватиме спеціальною відзнакою «Нові Горизонти» за новаторські видання. Крім основних категорій, щороку додається одна чи кілька спеціальних номінацій. Цьогоріч — «Фотографія».

Українські книжки вже ставали переможцями премії Bologna Ragazzi Award — у 2018 році видання «Голосно, тихо, пошепки» та «Я так бачу» Романи Романишин і Андрія Лесіва визнані найкращими в номінації «Нон-фікшн», у 2015 році та ж творча команда отримала спеціальну відзнаку журі у категорії «Нові Горизонти» (New Horizons) за книжку «Війна, що змінила Рондо», а у 2014 році — нагороду у номінації «Opera Prima» за книжку «Зірки і макові зернята».

Про участь в конкурсі «BolognaRagazzi Award – 2023»

Відправити книжки на конкурс можна за допомогою логістичної підтримки Книжкового Арсеналу. 

Для цього необхідно:

Видання надсилаються кур’єрською доставкою за адресою:

НКММК «Мистецький арсенал»

вул. Лаврська, 10-12, Київ, 01010

Контактна особа — Оксана Карп’юк, +380675889410

Кур’єрська доставка до Мистецького арсеналу відбувається за рахунок відправника. Після отримання видань, що подаються на конкурс, Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» забезпечить безкоштовну доставку видань-учасників у цьогорічній «BolognaRagazzi Award» в Болонью.

Важливо!
  • 30 листопада — дедлайн подачі заявок на участь у премії через сайт Болонського ярмарку дитячої книги та надсилання друкованих примірників книжок в офіс Мистецького арсеналу.

  • Перед тим, як надіслати книжки, переконайтеся, що відправлення містить:

    • Три примірники КОЖНОЇ книжки, що подається до участі у конкурсі;
    • Копію інформаційної довідки, яку ви заповните при реєстрації книжки на сайті, вкладену у КОЖЕН з трьох надісланих примірників;
    • Видрукувану копію останнього електронного листа-підтвердження, який ви отримали при поданні книжки (той, що містить погодження з політикою конфіденційності);
    • Пакувальну етикетку «BolognaRagazzi Award», прикріплену ззовні до кожного пакунка. Пакувальну етикетку можна завантажити на сайті після реєстрації у розділі Publishers reserved area.
  • Зауважте, якщо книжка подається (до участі) у більш ніж одній номінації «BolognaRagazzi Award», три примірники видання з відповідними вкладеннями потрібно надсилати у КОЖНУ з номінацій!

    Відправлення, надіслані після 30 листопада, розглядатися не будуть.

Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» забезпечує виключно логістичну підтримку участі українських видавців у цьогорічній «BolognaRagazzi Award». Кур’єрська доставка до Мистецького арсеналу відбувається за рахунок відправника.

Відправити книжки на конкурс також можна самостійно, виконавши всі умови, зазначені на сайті Болонського ярмарку, та надіславши видання за власний рахунок напряму до оргкомітету конкурсу у місті Болонья.

Детальні умови участі у конкурсі

Подати заявку на участь у премії можна через сайт Болонського ярмарку дитячої книги у розділі Publishers Reserved Area.
Подати заявку

Премія BolognaRagazzi Award (BRAW) є однією з найпрестижніших міжнародних нагород у галузі дитячого книговидання. Це премія Болонського книжкового ярмарку, яка відзначає найкращі ілюстровані дитячі книжки з усього світу та є чудовою бізнес-можливістю для видавців.

Премія присуджується найкращим виданням, беручи до уваги їхню графічну та редакційну якість, інноваційність і здатність промовляти до юних читачів; саме такими рекомендаціями керуються наші міжнародні експерти, які є членами журі.

Болонський ярмарок дитячої книги —  це провідна подія галузі, якій за свою 60-річну історію вдалося об’єднати унікальну та різноманітну світову аудиторію. У результаті Болонья стала світовим хабом обміну авторськими правами у видавничій сфері, а також центром сучасних мультимедіа та ліцензування дитячих історій, ілюстрацій, анімації тощо. Родзинками Болонського книжкового ярмарку є всесвітньо відома Виставка ілюстраторів і нагорода BolognaRagazzi.

Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» — щорічний проєкт Мистецького арсеналу, заснований 2011 року. Це інтелектуальна подія України, де розвиваються і взаємодіють книжкова, літературна, візуальна, музична та театральна сцени, порушуються і осмислюються вагомі питання буття людини, а також суспільства і культури, спонукаючи до проактивної позиції учасників і відвідувачів.