Більше новин img

Стартувала Спеціальна програма для видавців з України та сусідніх країн у Франкфурті

15.10.24
  • Без категорії

Уже третій рік поспіль видавці, редактори й літературні агенти з різних країн збираються на Франкфуртському книжковому ярмарку, щоб поділитися власним досвідом. А все тому, що Книжковий Арсенал, Goethe-Institut Україна та Франкфуртський книжковий ярмарок відкрили Спеціальну програму для видавців з України та сусідніх країн.

Уже втретє у фокусі професійних програм Франкфуртського книжкового ярмарку цього року знову є Україна, і ми щиро вдячні колегам за таку дієву постійну підтримку. За три роки учасниками програми та відповідно найвпливовішої події в книжковому світі стали 25 українських видавців. Я тішуся, що це можливо саме завдяки довготривалому партнерству Книжкового Арсеналу з Франкфуртським книжковим ярмарком і Goethe-Institut Україна. Чіткий регіональний фокус нашої програми сприяє прямій співпраці видавців з України та сусідніх з європейський країн, обміну ідеями та проєктами

— коментує Юлія Козловець, директорка Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал».

© Frankfurter Buchmesse / Nurettin Cicek

Цього року 15 учасників з України, Вірменії, Азербайджану, Чехії, Грузії, Молдови, Польщі, Румунії, Словаччини та Угорщини відвідують нетворкінг і семінари від професіоналів німецького книжкового ринку. А також обговорюють виклики, з якими зіштовхуються видавці: свободу слова, цензуру, розвиток штучного інтелекту. 

Програма була започаткована у 2022 році та відбувається за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.