ХІІ Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» став другим, що відбувся в умовах повномасштабної війни. Він почався 30 травня вечором-відкриттям і тривав три повних дні до 2 червня. У програмі Фестивалю було понад 160 подій у межах фокус-теми «Життя на межі», літературної програми, програми для/про дітей та підлітків, професійної програми, спеціальної програми Українського ПЕН, спеціальної програми Літературного фестивалю «П’ятий Харків». Були також окремі події від видавців, перформативні події та майстер-класи. У книжковому ярмарку, який працював на першому поверсі Старого арсеналу, взяли участь понад 100 видавництв і 5 книгарень, які представляли книжки у секціях «Арткнига», «Художня книга», «Нон-фікшн», «Книжки англійською мовою», «Мальописи».

Візуальна складова XІI Книжкового Арсеналу була представлена 10 виставковими проєктами та чотирма книжковими колекціями. Відвідувачі також могли оглянути виставку «Між прощанням і поверненням» у правому крилі Мистецького арсеналу та виставку «Пелікан» Жені Олійник у Малій Галереї Мистецького арсеналу.

Команда Книжкового Арсеналу записала 10 дискусій, ще 10 подій записав генеральний медіапартнер фестивалю — Суспільне мовлення. Усі записи можна переглянути на YouTube-каналі Мистецького арсеналу.

Для безпеки учасників ярмарку та програми подій у Мистецькому арсеналі було доступне найпростіше укриття, були запроваджені підсилені заходи безпеки. Загалом фестиваль відвідало понад 35 тисяч відвідувачів.

Повернутися в 2024